Contour Biennale – Sara Sejin Chang & Christian Nyampeta

Sara Sejin Chang (Sara van der Heide), Hollands Kabinet / Nederlands kabinet, installatie van 558 aquarellen op papier, elk: 26x18 cm, 2010-2012, collectie Van Abbemuseum, Eindhoven. Sara Sejin Chang (Sara van der Heide), Hollands Kabinet / Nederlands kabinet, installatie van 558 aquarellen op papier, elk: 26x18 cm, 2010-2012, collectie Van Abbemuseum, Eindhoven.

Sara Sejin Chang (Sara van der Heide) toont tijdens de 9e editie van de Contour Biennale haar serie Hollands Kabinet op de locatie Academie Mechelen (België). Dit werk begon op 14 oktober 2010, de dag dat het Nederlandse Kabinet van premier Rutte, gesteund door de PVV, werd geïnstalleerd. Het werk bestaat uit 558 aquarellen, die corresponderen aan het aantal dagen dat het Kabinet Rutte I aan de macht was. Elke dag van de regeerperiode maakte Chang (Van der Heide) een aquarel van een bruin ‘kabinet’. Curator van de tentoonstelling is Nataša Petrešin-Bachelez.

Christian Nyampeta heeft eerst in Mechelen zijn recente film Sometimes It Was Beautiful gepresenteerd. Daarna presenteerde hij in de gouden zaal van kunstencentrum nona een combinatie van individuele werken over Congo en Rwanda, twee voormalige Belgische kolonies. Aanleiding was de Rwandese genocide tegen de Tutsi’s, 25 jaar geleden. A Flower Garden of All Kinds of Loveliness Without Sorrow is een tentoonstelling met sculpturen gewijd aan historische en moderne figuren die ten onrechte werden vervolgd vanwege hun overtuigingen, ideeën of gedrag.

De Contour Biennale neemt voor het eerst plaats op drie verschillende fases door het jaar heen. Het werk van Nyampeta was te zien van 17 tot en met 19 mei en de presentatie van Sejin Chang vindt plaats tijdens de derde fase: 20 tot en met 26 mei 2019.

website

tot stand gekomen met:

gerelateerd