de Appel arts centre – Gabriel Lester

Lester/Lund (Gabriel Lester, Jonas Lund), The Tragedy, 2016, mechanische iris diafragma, Ø 980mm. Exhibition Gabriel Lester's Unresolved Extravaganza, at de Appel arts centre, Amsterdam. Photography by C. Eeftinck Schattenkerk. Lester/Lund (Gabriel Lester, Jonas Lund), The Tragedy, 2016, mechanische iris diafragma, Ø 980mm. Exhibition Gabriel Lester's Unresolved Extravaganza, at de Appel arts centre, Amsterdam. Photography by C. Eeftinck Schattenkerk.

In de Appel arts centre is de tentoonstelling Unresolved te zien, samengesteld door  Gabriel Lester. De presentatie-instelling bestaat in 2016 veertig jaar en gaf de kunstenaar opdracht een overzichtstentoonstelling te maken waarin het verleden wordt verbonden aan het heden en suggesties worden gedaan voor de toekomst. Lester ontwikkelde een concept waarin vergankelijkheid het centrale thema is. Hij ontwikkelde installaties, sculpturen en films – in zijn eigen woorden ‘een dynamische compilatie kunstwerken’ die aangepast kunnen worden voor andere locaties dan de Appel.

De tentoonstelling loopt van 25 juni t/m 2 oktober 2016 en presenteert een verzameling collectieve producties gemaakt tussen 1996 en 2016. Het toont fragmenten van projecten die Gabriel Lester en Raimundas Malasauskas gezamenlijk ontwikkelden, samen met gastoptreden, speciale gasten, dialoog, mixen en re-mixes gemaakt door Carlos Amorales, Maria Barnas, Helmuth Batista, André Chapette, Mariana Castillo Deball, Cooking Sections, Valentina Desideri, Henryetta Duerschlag, John Fare, Boyon Kang, Jonas Lund, Robertas Narkus, Darius Miksys, Monadnock, Lisa Rosenblatt, Sandra Straukaitė, Mario Garcia Torres, Freek Wambacq, Herwig Weiser en Olaf Zwetsloot.

Het Mondriaan Fonds kende voor de tentoonstelling een Bijdrage Opdrachtgeverschap toe. Het werk The Tragedy van Gabriel Lester en Jonas Lund dat is opgenomen in de tentoonstelling is het directe resultaat van een samenwerking tussen de twee kunstenaars, die door het Mondriaan Fonds werd ondersteund met een Assistentiebijdrage. The Tragedy is een installatie die bestaat uit het diafragma van een camera, geplaatst in een muur voor de ramen aan de straatkant van het gebouw van de Appel arts centre. Het diafragma opent en sluit, en vormt daarmee een nabootsing en interpretatie van de uiteenlopende online uitingen over de situatie in de Appel arts centre gedurende de afgelopen twaalf maanden.

website

tot stand gekomen met:

gerelateerd