De Appel – Guess Who’s Coming To Dinner Too? – Patricia Kaersenhout

Patricia Kaersenhout, Guess Who's Coming to Dinner Too? (prototype), WOW Amsterdam, 2017. Foto: Aatjan Renders Patricia Kaersenhout, Guess Who's Coming to Dinner Too? (prototype), WOW Amsterdam, 2017. Foto: Aatjan Renders

Zondag 5 oktober opent het derde deel van tentoonstelling Guess Who’s Coming To Dinner Too? bij De Appel in Amsterdam, te zien tot en met 1 december 2019.

Guess Who’s Coming to Dinner Too? is een solotentoonstelling en sociaal monument van kunstenaar en activist Patricia Kaersenhout en gastcurator Vivian Ziherl. De tentoonstelling lanceert een nieuwe en uitgebreide installatie van 50 glassculpturen, ontwikkeld door Kaersenhout met Vrij Glas in Zaandam. Geïnspireerd door het idee van ‘dineren met de doden’, eren deze glaswerken het leven en de strijd van 38 vrouwen van kleur in de geschiedenis en de mythologie.

Deze tentoonstelling zal ook schrijvers, kunstenaars en publieke denkers bij elkaar brengen, wier werk zich sterk verhoudt met de achtendertig vereerde vrouwen. Deze ontmoetingen vinden plaats op 10 en 31 oktober en 1 december.

Een eerder deel van Guess Who’s Coming To Dinner Too? werd in 2017 getoond bij cultuurcentrum WOW. Het middelpunt van de tentoonstelling vertrekt vanuit Judy Chicago’s nu canonieke kunstwerk The Dinner Party (1979), een ode aan 39 vrouwen vanuit de oudheid tot nu, bestaande uit hoofdzakelijk Amerikaanse en Europese heldinnen.

Patricia Kaersenhout ontvangt een Werkbijdrage Bewezen Talent en voor de tentoonstelling bij De Appel ontving ze een honorarium via het Experimenteerreglement Kunstenaarshonoraria. De Appel ontving voor het programma van 2019 een Bijdrage Meerjarenprogramma’s Presentatie-Instellingen.

website