De Geheime Bunker (Studio Omstand) – Sharon Houkema

De Geheime Bunker. Foto: Sharon Houkema De Geheime Bunker. Foto: Sharon Houkema

Op 12 december vindt bij Collectie De Groen in Arnhem een Artist Talk plaats door Studio Omstand. De avond staat in het teken van ‘De Geheime Bunker – Secrets Revealed’. Sprekers zijn de oud-residenten, waaronder Sharon Houkema, die in 2019 met een bijdrage van het Mondriaan Fonds bewoner was van deze bijzondere residency. De plek is een militaire atoombunker en overblijfsel van de koude oorlog. Er wordt door de residenten gereflecteerd op de betekenis van het verblijf voor hun werk.

De Artist Talk wordt georganiseerd in aanloop naar de komende tentoonstelling bij Studio Omstand, te zien van 4 januari t/m 23 februari 2020 en samengesteld door Heidi Linck, oud-resident en sinds 2014 curator voor de AIR.

Deelnemende kunstenaars: Rosalie van Oorschot, Willem Besselink, Les Horribles Travailleurs, Sharon Houkema, Maarten Overdijk, Mirka Farabegoli, Machiel van Stokkum en Aracelly Scheper.

De Geheime Bunker van Studio Omstand was afgelopen jaar een van de Tijdelijke Binnenlandateliers waarvoor een bijdrage kon worden aangevraagd via het Mondriaan Fonds. In 2019 werd de grond verkocht en moest Studio Omstand het terrein ontruimen, waarmee er een einde kwam aan het residency programma.

Studio Omstand ontvangt als kleinere kunstruimte een Werkbijdrage Kunstinitiatieven, die flexibel kan worden besteed aan activiteiten.

website