De Grote Kunstshow in Den Haag, Haarlem en Leiden

De Grote Kunstshow, Stadsschouwburg Amsterdam 2014. Foto: Ernst van Deursen De Grote Kunstshow, Stadsschouwburg Amsterdam 2014. Foto: Ernst van Deursen

In het seizoen 2016-2017 zullen Het Gemeentemuseum Den Haag, het Frans Hals Museum|De Hallen en Museum De Lakenhal ieder een eigen Grote Kunstshow presenteren. De Grote Kunstshow werd in 2013 voor het eerst georganiseerd in de Stadsschouwburg Amsterdam en brengt beeldende kunst op een nieuwe, theatrale manier voor het voetlicht.

De musea richten zich op het tonen van hedendaagse kunstcollecties, maar ook op oude kunst en andere museumcollecties. In ieder van de steden zal het museum de show organiseren in samenwerking met de andere musea en met de stadsschouwburg: de Koninklijke Schouwburg (Den Haag), de Stadsschouwburg Haarlem en de Leidse Schouwburg.

De Haagse Kunstshow vindt plaats op 3 september, als onderdeel van het Haags Uitfestival. In december vindt in Haarlem een speciale kersteditie van De Grote Kunstshow plaats en in juni volgend jaar volgt de Leidse editie van De Grote Kunstshow, waarmee Museum De Lakenhal tijdens zijn tijdelijke sluiting de collectie zichtbaar houdt.

Het Mondriaan Fonds kende een Bijdrage Samenwerking Musea toe.

tot stand gekomen met:

gerelateerd