De Ketelfactory – Snapshot of a larger order

Werk van Hans van Bentem voor Snapshot of a larger order in de Noletloodsen. Foto: Fleur Kooiman. Werk van Hans van Bentem voor Snapshot of a larger order in de Noletloodsen. Foto: Fleur Kooiman.

Op 16 april opende in Schiedam de kunstmanifestatie Snapshot of a larger order, een initiatief van De Ketelfactory. Twintig kunstenaars tonen nieuw werk in de Noletloodsen, een voormalige houtopslag met een vloeroppervlak 6000 vierkante meter, op het buitenterrein en in delen van de stad. De manifestatie vindt plaats t/m 17 juli.

De kunstenaars werd gevraagd onderzoek te doen naar vragen als: ‘wat maakt een beeld meditatief?’ en ‘waarom is ware inspiratie niet top-down maar bottom-up?’. Tijdens deze kunstmanifestatie worden verbindingen gelegd tussen de belevingswerelden van de kunstenaars onderling en tussen kunstenaars, filosofen, wetenschappers en schrijvers.

De deelnemende kunstenaars zijn: Marjolijn van den Assem, Hans van Bentem, Maria Blaisse, Florette Dijkstra, Wineke Gartz, Harry Haarsma, Bernadet ten Hove, Claudy Jongstra, Kinke Kooi, Mirjam Kuitenbrouwer, Ton van der Laaken, Birthe Leemeijer, Jan van Munster, Olphaert den Otter, Karin van Pinxteren, Ewoud van Rijn, Roland Schimmel, Winnie Teschmacher, Simon van Til en Robert Zandvliet.

Het Mondriaan Fonds kende voor Snapshot of a larger order een Bijdrage Opdrachtgeverschap toe.

AVROTROS Kunstuur besteedde in een aflevering over opdrachtgeverschap aandacht aan de tentoonstelling, deze uitzending is hier terug te zien. Lees ook hier het interview van Birgit Donker met de opdrachtgever Carel Nolet (directeur Nolet Distillery) en Winnie Teschmacher (kunstenaar en directeur Ketelfactory) voor Management Scope.

website

tot stand gekomen met:

gerelateerd