De Oude Kerk – Marinus Boezem

Marinus Boezem in de Oude Kerk. Beeld: Robert Glas. Marinus Boezem in de Oude Kerk. Beeld: Robert Glas.

De Oude Kerk in Amsterdam presenteert een tentoonstelling van Marinus Boezem, grotendeels met nieuw werk. Boezem transformeerde de kerk tot een verticaal labyrint, waarbij de bezoeker naar het hoogste punt van de kerk kan gaan. De tentoonstelling, die duurt t/m 30 april 2017, biedt de kans om zowel verbanden als verschillen te ontdekken tussen de iconografie uit het verleden en in onze huidige tijd.

Het werk verhoudt zich tot de ruimte, waarmee architectuur en kunstwerk met elkaar in verbinding raken of op enig moment in relatie tot elkaar zijn te beschouwen. Boezem’s visie op de gotische architectuur was één van de redenen voor de Oude Kerk om hem te vragen om werk te ontwikkelen voor dit laat-gotische monument. In de afgelopen twee jaar bezocht Marinus Boezem het gebouw meerdere malen om vat te krijgen op de plekken waar de architectuur de mens voor even uit zijn aardse bestaan lijkt op te tillen.

Curator van de tentoonstelling is Lorenzo Benedetti. De expositie opende tijdens Amsterdam Art Weekend, met een performanceprogramma samengesteld door Julia Mulié en Nick Terra. Zij selecteerden drie kunstenaars: Yuki Okumora, Abner Preis en Béatrice Balcou. Gedurende de loop van de tentoonstelling vindt tevens een uitgebreid randprogramma plaats.

Het Mondriaan Fonds kende een Bijdrage Opdrachtgeverschap toe voor de ontwikkeling van het nieuwe werk.

website

tot stand gekomen met:

gerelateerd