De Unie Hasselt-Genk – Erik Odijk en Krijn de Koning

Erik Odijk, verzamelplaats van gedenkstenen voor verloren dierbaren. Foto: De Unie Hasselt-Genk Erik Odijk, verzamelplaats van gedenkstenen voor verloren dierbaren. Foto: De Unie Hasselt-Genk

Z33, huis voor actuele kunst in Hassel, heeft verschillende kunstenaars opdracht gegeven nieuw werk te produceren voor De Unie Hasselt-Genk, een kunstroute tussen Hasselt en Genk met werk van nationale en internationale kunstenaars. Twee van de kunstenaars die een opdracht ontvingen zijn Erik Odijk en Krijn de Koning.

Erik Odijk creëerde voor de Unie een collectief kunstwerk onder de titel De ROCK Show. Hierin worden verschillende werken getoond die ingaan op de thema’s: reizen, landschap, stenen en het Sublieme. Samen vormen ze de tuin en het bos rondom villa Le Coin Perdu in Genk om tot een niet-alledaagse beeldentuin.

Krijn de Koning, Het groene huis, Genk. Foto: De Unie Hasselt-Genk

Krijn de Koning deed een ingreep in Het Groene Huis van Domein Bokrijk in Genk. Dit gebouw werd onlangs klaar voor de sloop verklaard. De Koning stripte het gebouw van binnenuit en voegde er een extra laag aan toe, om het als ruïne-paviljoen deel te laten worden van het Arboretum. Het werk is zo een uitnodiging om deze plek op een nieuwe manier te beleven.

Het Mondriaan Fonds kende voor de creatie van deze semi-permanente werken een Bijdrage Opdrachtgeverschap toe.

website

tot stand gekomen met:

gerelateerd