Vleeshal – Simone Forti, 'Here It Comes'

Simone Forti, De Vleeshal, 2016. Simone Forti, De Vleeshal, 2016.

Tot en met 3 april presenteert Vleeshal in Middelburg een omvangrijke solotentoonstelling van kunstenaar, choreograaf, danser en schrijver Simone Forti. Forti was een van de pioniers van het Minimalisme, maar bleef redelijk onbekend in de wereld van de beeldende kunst. Haar werk heeft bijgedragen aan kruisbestuiving tussen sculptuur en performance, en aan de ontwikkeling van een gevoel voor ‘wat we weten over de dingen om ons heen door onze lichamen’.
In Vleeshal Markt zijn tot en met 28 maart Forti’s Five Dance Constructions & Some Other Things te zien, uitgevoerd door een groep ‘movers’. Van 28 maart tot 2 april zullen Simone Forti en Charlemagne Palestine Vleeshal Markt gebruiken als repetitieruimte om een nieuwe versie van hun performance Illuminations te maken, speciaal voor de Gotische architectuur van het oude stadhuis. In Vleeshal Zusterstraat is een selectie van Forti’s werk uit verschillende perioden te zien: tekeningen, foto’s, video’s en documentatie van performances, waaronder archiefmateriaal van de eerste keer dat Simone Forti in Middelburg optrad.
Het Mondriaan Fonds heeft bijgedragen aan deze tentoonstelling van Simone Forti met een Meerjarenprogramma’s Presentatie-instellingen. Vleeshal is een presentatie-instelling die zowel beginnende als gevestigde kunstenaars programmeert en coproducties met een internationaal netwerk van instellingen realiseert. Directeur Roos Gortzak heeft een meerjarenprogramma ontwikkeld met een nadruk op performance en performativiteit in de beeldende kunst. Het programma bestaat uit groepsexposities en verschillende solotentoonstellingen, waaronder van Cally Spooner, Ola Vasiljeva en Simone Forti.

website

tot stand gekomen met:

gerelateerd