Diana Scherer – Interwoven in Victoria & Albert Museum

Interwoven, Diana Scherer, 2016. Interwoven, Diana Scherer, 2016.

Vanaf 18 april 2018 presenteert het Victoria & Albert Museum in London het project Interwoven van Diana Scherer als onderdeel van een groepstentoonstelling over mode en natuur. De tentoonstelling Fashioned from Nature wordt samengesteld door curator Edwina Ehrman en reist na Londen door naar Chicago en China.

Scherer laat in de tentoonstelling diverse worteltextielstukken een jurk van worteltextiel zien. Het doel van haar project Interwoven is om een sterk en houdbaar materiaal te ontwikkelen vanuit een wortelstelsel. Ze onderzoekt ook, in samenwerking met de Radboud Universiteit, of het mogelijk is om een kledingstuk onder de grond te laten groeien. Scherer richt zich in haar werk op de relatie van de mens met zijn natuurlijke omgeving en het verlangen deze te beheersen. De afgelopen jaren richtte haar fascinatie zich vooral op de dynamiek van de delen van planten die zich ondergronds bevinden, het wortelstelsel.

Het Mondriaan Fonds droeg bij aan de ontwikkeling van Interwoven via een Projectinvestering Kunstenaar (voorheen Bijdrage Vrije Praktijkverdieping).

Prototype jurk van worteltextiel, Diana Scherer. Worteltextiel van Diana Scherer

website