documenta 14 – Learning from Athens

Yael Davids, The distance between V and W (2015), Les Laboratoires d'Aubervilliers, Paris. Foto Ouidade Soussi-Chiadmi Yael Davids, The distance between V and W (2015), Les Laboratoires d'Aubervilliers, Paris. Foto Ouidade Soussi-Chiadmi

Eens in de vijf jaar vindt de documenta plaats, een hedendaagse kunsttentoonstelling in Kassel. Dit jaar is de veertiende editie van de manifestatie zowel in Kassel als Athene georganiseerd. Artistiek directeur Adam Szymczyck stelde een tweeledige structuur voor de tentoonstelling voor met als thema Learning from Athens.

De verschillende locaties en hun historische, socio-economische en culturele achtergronden hebben speelden een grote rol in de ontwikkeling van de twee delen van de tentoonstellingen en de creatie van individuele kunstwerken. Voor documenta 14 werden de deelnemende kunstenaars uitgenodigd nadenken over de ontwikkelende dynamische relatie tussen de twee steden en een werk te maken voor een van beide locaties.

Het Mondriaan Fonds kende documenta 14 een Bijdrage Presentatie Buitenland voor de productie van nieuw werk door beeldend kunstenaars Hans Eijkelboom, Mounira Al Solh en Yael Davids.

De documenta in Kassel is te zien van 10 juni t/m 17 september 2017.  De documenta is Athene van 8 april t/m 16 juli.

Werk van Mounira Al Solh voor documenta 14

Mounira Al Solh

Werk van Hans Eijkelboom voor documenta 14

Hans Eijkelboom

website