Het Dolhuys – aankoop twee werken Willem van Genk

‘Project Asbury I’, Willem van Genk ca. 1977, collectie Dolhuys, aankoop met steun van het Mondriaan Fonds. ‘Project Asbury I’, Willem van Genk ca. 1977, collectie Dolhuys, aankoop met steun van het Mondriaan Fonds.

Het Dolhuys I museum van de geest heeft twee werken van Willem van Genk verworven. Het gaat om Project Asbury I en De Geldersche Tramwegen.

Willem van Genk (1929 – 2005) is Nederlands’ bekendste Outsider-kunstenaar. In het Dolhuys I museum van de geest in Haarlem is sinds 2016 een speciale Van Genk-kamer ingericht waar onder meer ‘Trolleybusstation Arnhem’ is te zien, één van zijn meest intrigerende werken. In 2019 wordt een grote overzichtstentoonstelling over Van Genk in het Outsider Art Museum (OAM) georganiseerd, een tweede locatie van het Dolhuys, sinds 2016 gehuisvest in de Hermitage Amsterdam. Daarna reist de expositie door naar ‘Collection de l’art brut’ in Lausanne. Op de KunstRai, van 31 mei t/m 5 juni in Amsterdam waar het Outsider Art Museum is vertegenwoordigd, zal op het Outsider Art-plein ook werk van Van Genk te zien zijn.

Het Dolhuys ontving van het Mondriaan Fonds een Bijdrage Incidentele Aankopen

website