Domenico Mangano – Dilution in Curaçao (Instituto Buena Bista)

Domenico Mangano in Instituto Buena Bista (IBB). Foto: Omar Kuwas, IBB. Domenico Mangano in Instituto Buena Bista (IBB). Foto: Omar Kuwas, IBB.

Beeldend kunstenaar Domenico Mangano ontving een Projectinvestering Kunstenaar voor de productie van een experimentele film die hij heeft opgenomen in de psychiatrische instelling Capriles tijdens zijn verblijf in het Instituto Buena Bista, dat is gelegen op hetzelfde terrein als de instelling. Het is het laatste deel van een trilogie die hij maakt over de erfenis van de antipsychiatrie van het Koninkrijk der Nederlanden. Deze trilogie is tot stand gekomen in samenwerking met kunsthistoricus Marieke van Rooy. Mangano beschrijft het werk als een filmisch experiment waarbij zowel observatie als enscenering samenkomen. Tijdens het verblijf in het Instituto Buena Bista hield het duo een blog bij.

Voor het tweede deel van de trilogie ontvingen Mangano en Van Rooy een Bijdrage Vrije Praktijkverdieping. Zij ontwikkelden deze film in Het Vijfde Seizoen, een kunstenaarsverblijf op het terrein van de Willem Arntsz Hoeve, behorende bij de psychiatrische instelling Altrecht.

website