DordtYart – GlassFever

Giny Vos, Shaman, GlassFever in Dordtyart, 2016. Giny Vos, Shaman, GlassFever in Dordtyart, 2016.

Op 1 mei opende in Dordrecht de tentoonstelling GlassFever, hedendaagse kunst in glas. Op verschillende locaties in de stad zijn werken van glas te zien. De kunstwerken maken deel uit van de collectie van producent Adriano Berengo, eigenaar van glaswerkplaats Studio Berengo op het eiland Murano nabij Venetië. Berengo prikkelt bekende kunstenaars om te werken met glas; GlassFever is hiervan het resultaat. De tentoonstelling is tot en met 25 september te zien in het Dordrechts Museum, DordtYart, Huis Van Gijn en Het Dordts Patriciërshuis.

Bij DordtYart worden grote installaties van verschillende kunstenaars getoond en is het proces van glasblazen te zien. Daartoe is een glasoven met glaswerkplaats gebouwd in de hal. DordtYart heeft vijf kunstenaars de opdracht gegeven om op het Venetiaanse glaseiland Murano samen te werken met de Maestro’s van Berengo. Rossella Biscotti, Folkert de Jong, Zoro Feigl en Giny Vos hebben hun ontwerpen uit laten voeren in glas en tonen hun nieuwe werken.

Verder wordt er werkt getoond van onder meer Conny Groenewegen, Koen Vanmechelen, Studio Drift, Peter Vink, Mimmo Paladino, Martin Bradley, Miroslaw Balka, Soyeon Cho, Zhang Huan, Kate McGwire, Ted Noten, Recycle Group en Joana Vasconcelos.

Het Mondriaan Fonds kende een Bijdrage Opdrachtgeverschap toe aan DordtYart voor de opdrachten voor nieuw werk.
website

tot stand gekomen met:

gerelateerd