Drents Museum – Nubië: Land van de Zwarte Farao’s

Overzichtsfoto Nubië - Land van de Zwarte Farao's, Drents Museum. Foto: Sake Elzinga Overzichtsfoto Nubië - Land van de Zwarte Farao's, Drents Museum. Foto: Sake Elzinga Drents museum. Vanaf 16 december 2018 presenteert het Drents Museum de grote internationale archeologische tentoonstelling Nubi‘ - Land van de Zwarte FaraoÕs. Foto : Sake Elzinga

Het Drents Museum in Assen presenteert van 16 december 2018 t/m 5 mei 2019  de tentoonstelling Nubië – Land van de Zwarte Farao’s. De archeologische tentoonstelling geeft een nieuwe kijk op de oudheid van Nubië.

Farao’s uit Egypte zijn alom bekend. Maar minder bekend is dat ten zuiden van Egypte – in het Nijlgebied van het huidige Soedan – koningen en farao’s woonden die de macht van de Egyptenaren evenaarden. Lange tijd werd Nubië vooral neergezet als een kolonie van Egypte. Het Drents Museum presenteert Nubië als een Afrikaanse grootmacht met een rijke cultuur, in de periode van ca. 2500 voor Christus tot ca. 350 na Christus.  Ruim driehonderd objecten uit de Nubische collectie van het Museum of Fine Arts, Boston leggen die cultuur bloot. Dit museum heeft de grootste collectie Nubische objecten buiten Sudan als gevolg van dertig jaar durende opgravingen aan het begin van de 20e eeuw. De collectie is nog maar zelden in Europa te zien geweest. De tentoonstelling krijgt een vormgeving waarbij de bezoeker door een piramidelandschap kan lopen.

Het Mondriaan Fonds kende een Projectinvestering Instellingen toe.

website

tot stand gekomen met:

gerelateerd