Emmanuel Adjei & Marleen Özgür – Porselein

Emmanuel Adjei & Marleen Özgür, Porcelain, video still, 2016. Emmanuel Adjei & Marleen Özgür, Porcelain, video still, 2016.

De korte film Porselein van Emmanuel Adjei en Marleen Özgür is geselecteerd voor de Short Film Corner van het filmfestival van Cannes 2016, dat plaatsvindt van 16 tot 22 mei. De Short Film Corner is een evenement ter ondersteuning van nieuwe filmmakers, dat los staat van de competitie.
De film gaat over een klein familiedrama dat zich afspeelt in het begin van de vorige eeuw. Het werk verbeeldt de dagen rondom het overlijden van het jongste kind, dat door zijn zussen en alleenstaande moeder wordt verzorgd. De dood, die in elk mensenleven voortdurend op de loer ligt, vertelt in dit verhaal hoe hij in contact komt met de jongen die al een tijdje tegen een longziekte vecht. De toeschouwer is getuige van de manier waarop alledaagse momenten in en om het huis een onheilspellend karakter krijgen en hoe de vrouwen op hun eigen wijze omgaan met hun verdriet.
Emmanuel Adjei en Marleen Özgür ontvingen van het Mondriaan Fonds een Werkbijdrage Jong Talent, waarmee Porselein mede tot stand is gekomen. De film was ook te zien op de tentoonstelling Prospects & Concepts in 2016.

website

tot stand gekomen met:

gerelateerd