Falke Pisano – Playground festival

Falke Pisano, WONDER-WHAT- TIME-IT-IS. Falke Pisano, WONDER-WHAT- TIME-IT-IS.

Falke Pisano ontving een Bijdrage Presentatie Buitenland voor deelname aan Playground Festival, een samenwerking tussen M – Museum Leuven en STUK. Het festival vindt plaats in Leuven van 16 t/m 19 november. Pisano zal een nieuwe performance opvoeren rond een nieuw gemaakte installatie.

Het werk WONDER-WHAT- TIME-IT-IS is geïnspireerd op een kortverhaal van de Amerikaanse schrijver Edgar Allen Poe. Het verhaal speelt zich af in het Nederlandse dorp Vondervotteimittiss waar het leven beheerst wordt door een torenklok. Tot het moment dat deze door een buitenstaander wordt verstoord. In een installatie met projectie, afbeeldingen en sculptuur herformuleert Falke Pisano de vraag ‘Hoe laat is het?’ naar ‘Wat is het belangrijkste op dit moment?’ De sculptuur en performance denken zo na over taal. Op die manier waarschuwt Falke Pisano voor het idee dat je taal als uitdrukking van gedachten niet los kunt koppelen van cultuur en geschiedenis.

Playground is een festival voor performances van kunstenaars die zich niet aan één discipline binden. Andere deelnemende kunstenaars aan deze editie van het festival zijn: Cécile B. Evans, Helena Dietrich & Janneke Raaphorst, Julien Prévieux, Agnès Geoffray, Benjamin Seror & The Masks, Zhana Ivanova, Naufus Ramirez-Figueroa, Cally Spooner, Dominique Guilliot, Julian Weber, buren, Guy de Cointet, Fabrice Samyn en Meryem Bayram.

website

tot stand gekomen met:

gerelateerd