Foam – Persijn Broersen & Margit Lukács

Next Level: Persijn Broersen & Margit Lukács - Point Cloud, Old Growth Next Level: Persijn Broersen & Margit Lukács - Point Cloud, Old Growth

In de tentoonstellingenreeks Next Level presenteert Foam Fotografiemuseum Amsterdam de eerste grote museale solotentoonstelling van Persijn Broersen en Margit Lukács: Point Cloud, Old Growth.

Broersen & Lukács construeren monumentale werken waarin ‘de natuur’ fungeert als spiegel voor onze door de media gedicteerde cultuur, die zich steeds meer in een virtuele realiteit lijkt af te spelen. Fotografie ligt hierin ten grondslag aan de verschillende media en technieken die het duo toepast in hun praktijk, maar is niet het eindproduct.

Het museum toont nieuwe installaties, die naast bestaand werk, voor het eerst te zien zijn. In opdracht van Foam ontwikkelde het duo, in samenwerking met diverse componisten een geheel nieuwe, driedelige installatie van sculpturen en projecties, waarin de natuur als constructie van de menselijke verbeelding onder de loep wordt gelegd. Het Mondriaan Fonds kende hiervoor een Bijdrage Opdrachtgeverschap toe.

De tentoonstelling is te zien van 23 november 2018 tot en met 10 februari 2019.

website

tot stand gekomen met:

gerelateerd