Fotografie Forum Frankfurt – Hanne van der Woude 'Emmy’s World'

Ben, Egbert, Hermann Mas Malakoff, 2011 © Hanne van der Woude Ben, Egbert, Hermann Mas Malakoff, 2011 © Hanne van der Woude

Fotografie Forum Frankfurt (FFF) presenteert van 24 september tot 4 december een solotentoonstelling van fotograaf Hanne van der Woude: Emmy’s World. Eerder was deze tentoonstelling te zien in Huis Marseille in Amsterdam, en is nu doorgereisd naar Frankfurt in het kader van de Frankfurter Buchmesse 2016.
Sinds 2009 werkt Van der Woude aan het langlopende project De Wereld van Emmy. Vijf jaar lang deelt Van der Woude lief en leed met een ouder echtpaar en hun verwanten; een gezelschap dat hun creativiteit en non-conformistische houding nooit helemaal heeft verloren. Van der Woudes aandacht ligt vooral bij de drieëntachtigjarige kunstenaar en oud-Prix de Rome winnaar (1957) Emmy Eerdmans, die uiteindelijk als laatste overblijft in een oud schoolgebouw in de Betuwe tussen de parelhoenders. Het resultaat van deze onderdompeling in de wereld van Emmy is een expositie bestaande uit een verzameling foto’s, filmstills en ander materiaal zoals brieven, zorgdossiers en agenda’s.
Deze tentoonstelling maakt deel uit van het Nederlands-Vlaamse eregastprogramma op de Frankfurter Buchmesse 2016. Het FFF ontving van het Mondriaan Fonds een Bijdrage Presentatie Buitenland voor het tonen van deze tentoonstelling. Eerder ontving Hanne van der Woude een Projectinvestering Kunstenaar om het fotomateriaal te verwerken en een Bijdrage Publicaties voor de publicatie over dit fotoproject.

website

tot stand gekomen met:

gerelateerd