Fotomuseum Antwerpen – Paul Kooiker

Paul Kooiker, Fotomuseum Antwerpen Paul Kooiker, Fotomuseum Antwerpen

Tot en met 7 oktober toont het Fotomuseum Antwerpen (FOMU) een retrospectief van fotograaf Paul Kooiker: Untitled (Nude). Centraal staat nieuw werk dat speciaal voor het FOMU is gemaakt: Eggs and Rarities (2018). Deze installatie is Kooikers ‘encyclopedie van het leven’ met verschillende fotografische genres: landschap, naakt, stilleven… Publieke en private ruimte vloeien in elkaar over.

Het FOMU toont ook een volledig overzicht van Kooikers boekenpraktijk. Van het vroege Hunting and Fishing(1999) tot meer obscure publicaties zoals S/S 13 Island (2013), gemaakt voor modeontwerper Rick Owens. De tentoonstelling Untitled (Nude) stelt zowel vragen over de positie van de fotograaf als over de kijker en diens blik.

In september 2018 verschijnt naar aanleiding van deze tentoonstelling de publicatie Eggs and Rarities, uitgegeven door Art Paper Editions, Dashwood Books en het FOMU.

Het Mondriaan Fonds droeg bij aan de productie en ontwikkeling van het nieuwe werk Eggs and Rarities met een Projectinvestering Kunstenaar en de publicatie naar aanleiding van de tentoonstelling met een Bijdrage Publicaties.

website

tot stand gekomen met:

gerelateerd