Framer Framed & Castrum Peregrini – Some Things Hidden

Hélène Amouzou, Self-portrait, 2009. Hélène Amouzou, Self-portrait, 2009.

Framer Framed presenteert in samenwerking met Castrum Peregrini de tentoonstelling Some Things Hidden, van 19 januari tot en met 11 maart.

Some Things Hidden is een tentoonstelling over verbergen en het verborgene; over de politiek van (on)zichtbaarheid, samengesteld door curator Nina Folkersma en kunstenaar Charlott Markus. De groepstentoonstelling was eerder in een andere vorm te zien bij Castrum Peregrini. Vertrekpunt is het levensverhaal van de oudtante van Charlott Markus, een Joodse vrouw die zich wist te ‘verbergen’ in het Berlijn van de Tweede Wereldoorlog, zonder zich te onttrekken aan het openbare leven. Bij Framer Framed ligt de nadruk op de politiek van (on)zichtbaarheid. Een (on)zichtbare status is niet neutraal – wie bepaalt wat wel of niet zichtbaar wordt gemaakt in de samenleving? Welke mensen, beelden en gewoonten krijgen zichtbaarheid en worden daarmee als ‘normaal’ ervaren? Wat of wie krijgen juist minder aandacht en blijven daardoor ‘verborgen’? En welke delen van onze geschiedenissen worden wel en niet benadrukt?

Some Things Hidden is onderdeel van het jaarprogramma The Female Perspective bij Castrum Peregrini, samengesteld door Nina Folkersma. Ter gelegenheid van de tentoonstelling wordt een uitgebreide tweezijdige publicatie gepresenteerd: het Some Things Hidden deel richt zich op het tentoonstellingsconcept, de deelnemende kunstenaars en de getoonde werken; het andere deel is gewijd aan de programmering van The Female Perspective.

Het Mondriaan fonds kende een Projectinvestering Instellingen toe aan Castrum Peregrini voor The Female Perspective. Het project bestaat uit twee tentoonstellingen, artists weekends, public talks en een publicatie.

tot stand gekomen met:

gerelateerd