Framer Framed – Embodied Spaces

Alberta Whittle, Big Red (2012). Posters series, 29.70x 42 cm. Courtesy the Artist. Alberta Whittle, Big Red (2012). Posters series, 29.70x 42 cm. Courtesy the Artist.

Van 18 juni tot en met 26 juli 2015 organiseert Framer Framed in de Tolhuistuin de tentoonstelling Embodied Spaces met werk van twaalf internationale kunstenaars. Curator Christine Eyene gaat een dialoog aan met vrouwelijke en queer kunstenaars die zich verhouden tot de thema’s lichaam, seksualiteit, gender en black en Romani culturele identiteiten. De tentoonstelling exposeert verhalen rondom het lichaam op een manier die zich niet beperkt tot de expositieruimte, maar zich uitstrekt tot meerdere publieke plekken in de Tolhuistuin.

Framer Framed ontving van het Mondriaan Fonds de Bijdrage Meerjarenprogramma’s Presentatie-instellingen voor het programma 2015-2016, waar Embodied Spaces deel van uitmaakt. Het programma bestaat uit de programmalijnen We Curate (een uitwisselingsproject van vijf Europese partners op het gebied van nieuwe en inclusieve vormen van cureren) en The Living Archive (onderzoek hoe de specifieke omgang met het collectieve geheugen bepalend is voor de identiteiten die samenlevingen of groepen aan erfgoed ontlenen).

website

tot stand gekomen met:

gerelateerd