Framer Framed – herman de vries / basic values

Tentoonstelling herman de vries / basic values in Framer Framed Tentoonstelling herman de vries / basic values in Framer Framed

Van 26 maart t/m 17 april toont Framer Framed in Amsterdam de tentoonstelling herman de vries / basic values. De expositie, samengesteld door curator Roel Arkesteijn, toont een selectie sculpturen en installaties die reeds op de Jakarta’s Biënnale van 2015 te zien waren. De installatie benadrukt de rijkdom van de culturele en biologische diversiteit van Indonesië, door het tentoonstellen van een selectie natuurlijke materialen en objecten uit het Indonesische landschap.

De tentoonstelling ontstond in opdracht van het Erasmus Huis in Jakarta, Indonesië. In veel opzichten betekent de tentoonstelling de vervulling van de vries’ lang gekoesterde wens om te reizen en te werken in Indonesië. Voor basic values realiseerde de vries nieuwe sculpturen en installaties in situ. Zo werkte hij onder andere nauw samen met de botanische tuin in Bogor, die in 1817 gesticht werd in de Nederlandse koloniale periode. Gebruikmakend van bamboe uit deze tuin, lokale gebruiksvoorwerpen en andere natuurlijke materialen viert de kunstenaar de culturele en biologische diversiteit van Indonesië en de ‘basic values’ die zij bieden.

Framer Framed ontving van het Mondriaan Fonds een Bijdrage Meerjarenprogramma’s Presentatie-instellingen.

website

tot stand gekomen met:

gerelateerd