Framer Framed – Re(as)sisting Narratives

Athi-Patra Ruga - The Night of the Long Knives I, 2013.

Framer Framed in Amsterdam presenteert van 28 augustus t/m 16 oktober de tentoonstelling Re(as)sisting Narratives, samengesteld door curator Chandra Frank. De tentoonstelling richt zich op de gedeelde koloniale geschiedenis van Zuid-Afrika en Nederland en omvat werken van kunstenaars uit beide landen. Re(as)sisting Narratives is het resultaat van een tweejarig project in samenwerking met twee Zuid-Afrikaanse partnerorganisaties: District Six Museum en Centre for Curating the Archive. Deelnemende kunstenaars gaan in hun werk in op thema’s als ras, gender, trauma en manieren van herinneren en herdenken.

Framer Framed is een instelling die zich richt op de rol van kunst in een globaliserende samenleving. Interculturele processen in hedendaagse kunst worden over het voetlicht gebracht door middel van debatten, tentoonstellingen en publieksprogramma’s.

Het Mondriaan Fonds ondersteunt Framer Framed structureel met een Bijdrage Meerjarenprogramma’s Presentatie-instellingen. De eerstvolgende deadline voor het aanvragen van deze bijdrage is 2 september 2016.

website

tot stand gekomen met:

gerelateerd