Frank van den Broeck: Waar de rede geen weet van heeft in het Centraal Museum

Frank van den Broeck: Waar de rede geen weet van heeft in het Centraal Museum Frank van den Broeck: Waar de rede geen weet van heeft in het Centraal Museum

In 2016 startte het Centraal Museum een langdurige samenwerking met kunstenaar Frank van den Broeck. Het museum ontving een Bijdrage Opdrachtgeverschap en stelde de kunstenaar in de gelegenheid de verwantschap van zijn werk met objecten uit de collectie te onderzoeken en tegelijkertijd nieuw werk te maken.

Incidenteel had de als tekenaar bekend staande kunstenaar al eens sculpturen gemaakt; voortkomend uit de behoefte om van de denkbeeldige ruimte van de tekening over te stappen naar driedimensionale tastbaarheid. Met de bijdrage van het Mondriaan Fonds kon het museum de kunstenaar hierin aanmoedigen.

De combinatie van onderzoek naar de eigen kijk op kunst en de ontwikkeling van het kunstenaarschap in relatie tot de werken uit de collectie maakt deze samenwerking interessant. De uitkomst van de samenwerking tussen het museum en de kunstenaar is van 2 februari tot en met 17 juni 2019 te zien in de tentoonstelling Frank van den Broeck: Waar de rede geen weet van heeft in het Centraal Museum.

website

tot stand gekomen met:

gerelateerd