Frans Hals Museum – Hollandse meesters uit Boedapest

Pieter Jansz Saenredam, Interieur van de Nieuwe Kerk in Haarlem, 1653, Szépmüvészeti Múzeum, Boedapest. Pieter Jansz Saenredam, Interieur van de Nieuwe Kerk in Haarlem, 1653, Szépmüvészeti Múzeum, Boedapest.

Van 12 november t/m 13 februari 2017 presenteert het Frans Hals Museum de tentoonstelling ‘Hollandse Meesters uit Boedapest’ met ruim 80 werken uit de verzameling van het Szépmuvésti Múzeum in Boedapest, Hongarije.

Vanwege een verbouwing van het Szémuvésti Múzeum was het Frans Hals Museum in staat 55 schilderijen en 25 tekeningen naar Nederland te halen van onder andere Hals, Brueghel, Dusart, Van Ruysdael, Potter en Steen. De tentoonstelling is gegroepeerd aan de hand van thema’s: portretten, genrestukken, stillevens, landschappen, variatie en historiestukken waar de nadruk ligt op Haarlem als centrum van vernieuwing in de 17de-eeuwse schilderkunst.

Bij de tentoonstelling verschijnt een tweetalige catalogus met bijdragen van de samenstellers van de tentoonstelling Marrigje Rikken, Ildikó Ember en Júlia Tátrai.

Het Mondriaan Fonds draagt bij aan de tentoonstelling met een Projectinvestering Erfgoed- en Beeldende Kunstinstellingen.

website

tot stand gekomen met:

gerelateerd