Fransje Killaars – GEM, museum voor actuele kunst

Fransje Killaars, Textile Colour Fields, GEM museum voor actuele kunst Den Haag. Fransje Killaars, Textile Colour Fields, GEM museum voor actuele kunst Den Haag.

Tot en met 1 mei 2016 presenteert het GEM, museum voor actuele kunst in Den Haag Textile Colour Fields, een tentoonstelling van werk van Fransje Killaars. In de tentoonstelling zijn twee nieuwe sculpturale installaties te zien, samengesteld uit kleurrijke tapijten, dekens en stoffen. Door de ongebruikelijke combinaties van kleur en materiaal ontregelt het werk de ruimte en de blik van de toeschouwer. Het werk prikkelt na te denken over de identiteit en betekenis van kleding, en de rol van motieven en textiel in relatie tot actuele maatschappelijke ontwikkelingen.

De gekleurde installaties van Killaars zijn driedimensionale schilderijen die bestaan uit handgeweven tapijten, stoffen en strengen wol. Textiel vormt het basismateriaal in haar oeuvre. Zij gebruikt dit materiaal om de kijker in haar wereld te trekken – of eigenlijk haar echte basismateriaal: kleur. 

Fransje Killaars ontving van het Mondriaan Fonds een Projectinvestering Kunstenaar voor de productie van nieuw werk voor deze tentoonstelling.

website