Gam Bodenhausen – Graphite Knots in Van Abbemuseum

Schets voor Graphite Knots door Gam Bodenhausen Schets voor Graphite Knots door Gam Bodenhausen

Vanaf 7 mei tot en met 16 september 2018 realiseert kunstenaar Gam Bodenhausen haar nieuwe installatie Graphite Knots in Het Oog, een patio in het Van Abbemuseum. Op de monumentale achterwand van Het Oog maakt Bodenhausen gedurende vijf maanden een grote tekening, waarin zij grafiet – het basismateriaal van de tekening – onderzoekt. Geïnspireerd door ontmoetingen en reizen verkent zij de geschiedenis en toekomst van het potlood. Het proces wordt gedocumenteerd in een serie vitrines die in de gang voor Het Oog geplaatst worden.

Gam Bodenhausen ontvangt tussen 2017 en 2020 een Werkbijdrage Bewezen Talent van het Mondriaan Fonds om haar werk verder te ontwikkelen. Bodenhausen maakt voornamelijk tekeningen en verwerkt deze tot installaties, performance is ook onderdeel van haar praktijk. Met de bijdrage ontwikkelt ze nieuw werk en werkt ze met nieuwe papiersoorten en tekenmaterialen.

Het Van Abbemuseum ontving een bijdrage ter compensatie van het honorarium voor Bodenhausen, via het Experimenteerregelement Kunstenaarshonoraria.

website

tot stand gekomen met:

gerelateerd