Grazer Kunstverein – Ola Vasiljeva & Edward Clydesdale Thomson

Grazer Kunstverein presenteerde tot en met 18 februari 2018 de tentoonstelling The Decline of the Showpieces van Ola Vasiljeva. Voor de tentoonstelling werd Vasiljeva gevraagd nieuw werk te produceren, waarvoor ze toegang kreeg tot het archief/depot van Grazer Kunstverein. In de tentoonstelling heeft Vasiljeva gebruik gemaakt van fragmenten uit de geschiedenis en de literatuur waarin sculpturen, tekeningen, video’s en gevonden objecten op een speelse manier verenigd worden.

Edward Clydesdale Thomson is gevraagd het werk The Coming Garden te presenteren. Clydesdale Thomson werkt aan een nieuwe indoor tuin (waarin een deel van de getoonde werken te zien zal blijven) in het museum. Het project zal tot 2020 duren en is semipermanent van aard.

Het artistieke programma van de Grazer Kunstverein is opgezet onder het motief van ‘the necessity of art’, geïnspireerd door de overleden auteur en politicus Ernst Fischer. Grazer Kunstverein ontving van het Mondriaan Fonds een Bijdrage Presentatie Buitenland voor de presentaties van Ola Vasiljeva en Edward Clydesdale Thomson.

website