Greylight Projects Hoensbroek – Berndnaut Smilde & Jeroen Jongeleen

Jeroen Jongeleen, What the flag?, Greylight Projects Hoensbroek

Van 11 maart t/m 30 mei toont Greylight Projects in Hoensbroek de presentaties DISPLAY #3: Kammerspiele van Berndnaut Smilde en What The Flag? van Jeroen Jongeleen.

Berndnaut Smilde’s werk bestaat uit installaties, sculpturen en video. Hij is geïnteresseerd in de tijdelijkheid van constructie en deconstructie, zowel in de fysieke staat van gebouwen alsook in momenten van openbaring van hoop of fragiliteit. Smilde analyseert ruimten en deconstrueert deze om hun unieke kenmerken te onderzoeken.

Het werk van Jeroen Jongeleen speelt zich voor een belangrijk deel af in de openbare ruimte, met name in stedelijke omgevingen. Eerder deed hij interventies in de publieke ruimte met onder meer stickers, graffiti, spreuken en posters, die samen een motief vormden. Deze bracht hij vervolgens terug in het domein van kunst door ze te documenteren via foto en video. In zijn meest recente werk gaat hij dieper in op de positie van de kunstenaar en de positie van kunst in het publiek domein.

Greylight Projects ontving van het Mondriaan Fonds een Werkbijdrage Kunstinitiatieven. Jeroen Jongeleen ontving recentelijk een Werkbijdrage Bewezen Talent.

website

tot stand gekomen met:

gerelateerd