Guangzhou Triënnale

Tiong Ang, Universality—Decorum of Thought and Desire, 2015. Tiong Ang, Universality—Decorum of Thought and Desire, 2015.

Op vrijdag 11 december opent in het Guangdong Museum of Art in China de 5de Guangzhou Triënnale. Deze editie van de triënnale richt zich op het thema Asia Time, waarbij het lokale begrip van ‘Asian Time’ (met waarden als kalmte, reflectie en concentratie) tegenover het globale ‘World Time’ wordt geplaatst (versnelling, zichtbaarheid en ultra-kapitalisme).

Deze vijfde editie heeft een relatief sterk Nederlands profiel, vanwege de betrokkenheid van Henk Slager als chief-curator en de deelname van vier kunstenaars uit Nederland: Tiong Ang, Sara van der Heide, Praneet Soi en Job Koelewijn.

Het Mondriaan Fonds kende een Bijdrage Presentatie Buitenland toe ter ondersteuning van de curator alsook de kunstenaars, waaronder de productie van nieuw werk door Praneet Soi. Ook Tiong Ang en Sara van der Heide creëerden nieuw werk voor de triënnale, zij ontvingen daarvoor een Projectinvestering Kunstenaar. Job Koelewijn presenteert zijn werk Relief.

website