Haarlemse Lente 2017

Van 24 tot en met 26 maart vindt Haarlemse Lente plaats. In deze zesde editie slaan 13 musea, galeries en kunstenaarsinitiatieven de handen ineen voor een weekend vol tentoonstellingsopeningen, screenings, performances en andere activiteiten. Het gemeenschappelijke thema van dit jaar is: “De blik van de buitenstaander”. Wie of wat is een buitenstaander en wie bepaalt dat? De deelnemers van Haarlemse Lente reflecteren op verschillende manieren op de voortdurende spanning tussen het vasthouden aan- en loslaten van definities die dat oplevert.

In het kader van het thema nodigde Haarlemse Lente een externe curator uit. Katayoun Arian (Teheran, 1984) werpt een kritische blik op hedendaagse mechanismen van uitsluiting, collectiviteit, identiteitspolitiek en neokolonialisme. Zij stelde voor 37PK de tentoonstelling I Speak in Tongues samen, waarin ruimte wordt gemaakt voor het verkennen van de complexe dimensies tussen spreken, het lichaam en identiteit, uitgaande van het werk van de feminist en cultuurtheoreticus Gloria E. Anzaldúa.

De deelnemers van Haarlemse Lente 2017 zijn: 37PK, Platform voor Kunsten, Castellvm Aqvae, de-Passages, Dolhuys – museum van de geest, Frans Hals Museum, De Hallen Haarlem, Horizonverticaal, Juliacks, NieuweVide, Pakhuisje “Hal 88”,Sugar Pop Institute, Teylers Museum en De Vishal.

Het Mondriaan Fonds kende een Projectinvestering Instellingen toe.

website

tot stand gekomen met:

gerelateerd