Hanne van der Woude – De Wereld van Emmy

Hanne van der Woude, Egbert met onderbroek, Mas Malakoff, 2012 Hanne van der Woude, Egbert met onderbroek, Mas Malakoff, 2012

Sinds 2009 werkt fotograaf Hanne van der Woude aan het langlopende project De Wereld van Emmy. Vijf jaar lang deelt Van der Woude lief en leed met een ouder echtpaar en hun verwanten; een gezelschap dat hun creativiteit en non-conformistische houding nooit helemaal heeft verloren. Van der Woudes aandacht ligt vooral bij de drieëntachtigjarige kunstenaar en oud-Prix de Rome winnaar (1957) Emmy Eerdmans, die uiteindelijk als laatste overblijft in een oud schoolgebouw in de Betuwe tussen de parelhoenders. Het resultaat van deze onderdompeling in de wereld van Emmy is een fotoproject dat in Huis Marseille te zien is. Bij de tentoonstelling is een publicatie van dit fotoproject verschenen.

Hanna van der Woude ontving een Projectinvestering Kunstenaar om het fotomateriaal te verwerken door onder andere het geluidsmateriaal uit te zoeken en te structureren. Voor de publicatie ontving zij een Bijdrage Publicaties.

website

tot stand gekomen met:

gerelateerd