Hotel Maria Kapel – Blue Material

Séan Hannan, Blue Material in Hotel Maria Kapel. Séan Hannan, Blue Material in Hotel Maria Kapel.

In Hotel Maria Kapel (HMK) is tot en met 5 december de tentoonstelling Blue Material van Séan Hannan te zien. De kunstenaar onderzocht tijdens zijn residency bij HMK de geschiedenis van de Britse musichall komedie en Amerikaanse vaudeville in relatie tot hedendaagse complottheorieën en censuur.

Hannan voorzag de stand-upcomedian Adam Fields van hedendaags ‘blue material’, zoals uitgelekte documenten van de NSA en vroeg hem met dit materiaal een show samen te stellen. De registratie van de show wordt getoond in de bioscoopzaal van HMK. In de kapel zijn de elementen die gebruikt zijn voor de performance te zien als onderdeel van een installatie.

Hotel Maria Kapel is een (groeps)residency en tentoonstellingsruimte voor hedendaagse kunst in het historische centrum van Hoorn. Het Mondriaan Fonds kende aan de organisatie een Bijdrage Meerjarenprogramma’s Presentatie-instellingen toe voor haar programma van 2015, waar Blue Material deel van uitmaakt. Recentelijk werd aan HMK ook een bijdrage voor het programma van 2016 toegekend.

website