Hotel Maria Kapel – Tribute to Julian B. Coco (Tim Breukers, Katrein Breukers)

Tim en Katrein Breukers, Tribute to Julian B. Coco, installation view, Hotel Maria Kapel. Fotograaf: Noortje Knulst Tim en Katrein Breukers, Tribute to Julian B. Coco, installation view, Hotel Maria Kapel. Fotograaf: Noortje Knulst

Hotel Maria Kapel in Hoorn presenteert tot en met 20 mei een tentoonstelling van broer en zus Tim en Katrein Breukers. Zij geven een eerbetoon aan de veelzijdige muzikant Julian B. Coco (1924-2013). Coco was een Curaçaose muzikant die vele stijlen beheerste en zo een brug wist te slaan tussen traditionele westerse en Latijns-Amerikaanse muziek. Tijdens hun residency bij Hotel Maria Kapel onderzoeken de kunstenaars op speelse wijze het nalatenschap van de muzikant en het muziekoptreden als verbindende collectieve beleving. De resulterende installatie is een verbeelding van zowel een imaginaire als een werkelijke ontmoetingsplek waarbij de ruimte, performance, sculptuur en het publiek bij elkaar komen.

Het Mondriaan Fonds gaf een bijdrage vanuit het experimenteerreglement voor het honorarium van Tim en Katrein Breukers voor de productie van nieuw werk. Ook ontvangt Hotel Maria Kapel een Bijdrage Meerjarenprogramma’s Presentatie-instellingen.

website

tot stand gekomen met:

gerelateerd