Huygens ING en Letterkundig Museum starten online erfgoedprogramma

Online erfgoedprogramma, Huygens ING en Letterkundig Museum. Online erfgoedprogramma, Huygens ING en Letterkundig Museum.

Het Huygens ING en het Letterkundig Museum hebben ambitieuze plannen om het Nederlandstalige literaire erfgoed toegankelijk te maken. Ze bundelen de krachten om op innovatieve wijze grote en kleine verhalen uit de literatuur te vertellen. Niet alleen voor wetenschappers, maar ook voor een breed publiek. Dankzij een bijdrage van het Mondriaan Fonds kan dit jaar met de uitvoering van het online programma worden gestart.

Literaire liefdesbrieven, de scheepskist van Slauerhoff, het debuut van Jan Wolkers, stadsgedichten en koloniale vergezichten, en nog vele andere thema’s, schrijvers en literaire gebeurtenissen komen tot leven in een online platform. De resultaten van wetenschappelijk onderzoek worden er op een inspirerende en creatieve manier vertaald. Het platform is een initiatief van het Huygens Instituut voor Nederlandse Geschiedenis (KNAW) en het Letterkundig Museum en is ontstaan is uit de gezamenlijke drijfveer literair erfgoed zichtbaar te houden.

Het Letterkundig Museum en Huygens ING ontvingen voor dit online platform een bijdrage via de nieuwe Bijdrage Samenwerking Musea van het Mondriaan Fonds.

website

tot stand gekomen met:

gerelateerd