Ibrahim Quraishi – Lost Codes

Ibrahim Quraishi, Lost Codes, Lumen Travo Gallery Ibrahim Quraishi, Lost Codes, Lumen Travo Gallery

Gallerie Lumen Travo in Amsterdam toont vanaf 3 september een nieuwe serie werken binnen het project Lost Codes van beeldend kunstenaar Ibrahim Quraishi. Voor dit project nodigde Quraishi verschillende mensen uit die processen van migratie doormaakten. Met hen onderzoekt hij hun innerlijke migratie en het gevoel van thuis zijn, of ergens behoren. In een performance verplaatsen deze personen hun verloren objecten, codes en handelingen. Op deze wijze wordt Lost Codes een choreografie van fysieke herinneringen en afwezige objecten.

Quraishi ontving in 2014 een Projectinvestering Kunstenaar voor het eerste deel van het project Lost Codes. Ook werd hem recentelijk een Werkbijdrage Bewezen Talent toegekend, een bijdrage die vrij gebruikt kan worden voor de verdieping van de praktijk en de ontwikkeling van nieuw werk.

Quraishi werkt met diverse media, waaronder fotografie, film, performance, dans, video, fotoschilderingen en theater. In zijn werk verkent hij visuele performativiteit en de relatie tot bredere culturele perspectieven. Het menselijk lichaam is een centraal element in zijn werk, waar de grenzen tussen het fysieke lichaam, de waargenomen werkelijkheid en het onderbewuste worden vervaagd. Quraishi zet de Werkbijdrage Bewezen Talent in om zijn artistieke onderzoek naar de oscillatie tussen interne en externe beelden verder te kunnen verdiepen.

website