IHLIA LGBT Heritage – With Pride

Tentoonstelling 'Melange' met werk van Ajamu en Pato Hebert, in de OBA. Tentoonstelling 'Melange' met werk van Ajamu en Pato Hebert, in de OBA.

IHLIA LGBT Heritage, een organisatie die de geschiedenis van de LHBTI-gemeenschap documenteert, viert dit jaar haar veertigjarig bestaan. Ter ere daarvan wordt de tentoonstellingsreeks With Pride georganiseerddie de afgelopen veertig jaar van de LHBTI-geschiedenis in beeld brengt. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder meer: van discriminatie tot wettelijke gelijkstelling en van activisme tot burgerschap. Via het cultureel erfgoed van IHLIA en persoonlijke verhalen vanuit de LHBTI-gemeenschap wordt de bezoeker ondergedompeld in deze geschiedenis en wordt diversiteit in de samenleving zichtbaar.

De hoofdtentoonstelling vindt plaats in de Centrale Openbare Bibliotheek van Amsterdam (OBA). Deze foto-expositie, met de naam Melange, presenteert de dialoog tussen het werk van Ajamu (Londen) en Pato Hebert (New York en Los Angeles). De opening van de tentoonstelling viel samen met de tweeëntwintigste internationale aidsconferentie, die van 23 tot 27 juli werd gehouden in de RAI. Daarnaast trekt een reizende tentoonstelling door het land en rijdt een SRV-wagen, de With-Pride-Ride, langs diverse scholen en musea.

Het Mondriaan Fonds kende een Projectinvestering Instellingen toe aan IHLIA voor de tentoonstellingsreeks.

website

tot stand gekomen met:

gerelateerd