Ilse Frech – Ashkal Alwan Beiroet

Ilse Frech, Fugacious Presence, A Collective Performance, 27 mei 2016, Ashkal Alwan, Beirut. Ilse Frech, Fugacious Presence, A Collective Performance, 27 mei 2016, Ashkal Alwan, Beirut.

Beeldend kunstenaar Ilse Frech verblijft t/m 31 mei in het tijdelijke buitenlandatelier Ashkal Alwan in Beiroet, Libanon. Zij doet gedurende haar werkperiode onderzoek voor een film waarin de verhouding tussen politiek, de vrouwelijke kracht en de ‘body politic’ centraal staat, in nauwe relatie tot de invloed van de oorlog in Libanon.

In Ashkal Alwan presenteert zij op vrijdag 27 mei Fugacious Presence, een collectieve performance uitgevoerd door Daniel Balabane, Mirna Boyadjian, Tony Elieh, Rawad Kanj, Sarah Athina Nahas, en Elizabeth Srour-Kanj. De performance is een live gedicht, een audiovisuele compositie die op het moment van uitvoering wordt geschreven. De performers gedragen zich als een collectief lichaam die een ritmische reeks van beelden, woorden en geluiden produceren, in een harmonieuze relatie of in strijd tot elkaar. De performance is onderdeel van Frech´s onderzoek naar oorlog, trauma en herinneringen gerelateerd aan de geschiedenis van Libanon.

Het tijdelijke buitenlandatelier Ashkal Alwan van het Mondriaan Fonds maakt deel uit van de Bijdrage Gast- en Buitenlandateliers. Met het aanbieden van residencies wil het Mondriaan Fonds de verdieping van de (artistieke) ontwikkeling en de praktijk van beeldend kunstenaars en bemiddelaars in het buitenland of in een andere omgeving stimuleren.

website

tot stand gekomen met:

gerelateerd