Impakt Festival 2016: Authenticity?

Werk: lise van Mourik, Elise van Mourik, I don't know where time is going, 2016. Werk: lise van Mourik, Elise van Mourik, I don't know where time is going, 2016.

Van 26 t/m 30 oktober vindt in Utrecht het Impakt Festival 2016 plaats. Dit jaar staat het festival in het teken van de betekenis van authenticiteit het post-digitale tijdperk. Het festival wil met een focus op de rol van technologie, beeldcultuur en media nieuwe manieren verkennen waarop authenticiteit zich kan uiten in de gedigitaliseerde wereld. Hierbij wordt gezocht naar een verbinding onder meer marketing, branding, biotechnologie, genetische manipulatie, sociale media, filosofie en politiek. De betrokken curatoren zijn Barbara Cueto en Bas Hendrikx.

De hoofdlocatie van het festival is Theater Kikker. Een tentoonstelling zal worden gepresenteerd in Casco/Fotodok en het door Rietveld ontworpen appartement op de Erasmuslaan 9. Ook op andere locaties in de stad zijn projecten te zien. Deelnemende kunstenaars zijn onder meer: Korakrit Arunanondchai, General Idea, Amalia Ulman, Oliver Laric, DIS en Elise van Mourik, waarvan een deel nieuw werk maakt.

Het Mondriaan Fonds kende een Projectinvestering Erfgoed- en Beeldende Kunstinstellingen toe.

website

tot stand gekomen met:

gerelateerd