Instituto Buena Bista & Kunsthal Rotterdam – All you can Art 2

All You Can Art Summerschool All You Can Art Summerschool

Instituto Buena Bista (IBB) ontving een bijdrage voor All you can Art 2, een tentoonstelling en open atelier bij de Kunsthal in Rotterdam. De eerste editie vond plaats in 2016, waarmee het tienjarig bestaan van het IBB werd gevierd. Oprichters en kunstenaars, David Bade en Tirzo Martha, zijn samen met verschillende social practice kunstenaars dagelijks in het atelier aanwezig om met publiek kunst te maken. De werken die in het atelier worden gemaakt krijgen een plek in de tentoonstelling, waardoor de tentoonstelling in ontwikkeling blijft. De tentoonstelling is te zien van 17 juni t/m 27 augustus 2017.

Nieuw dit jaar is de samenwerking met drie Rotterdamse partners waarmee Kunsthal en IBB bijzondere doelgroepen betrekken en aan zich binden. Dit zijn: Stichting Laurens (de grootste zorgorganisatie in Rotterdam en omstreken), een middelbare school in Rotterdam-Zuid en een psychiatrische instelling uit de regio.

Het Instituto Buena Bista is een platform voor hedendaagse kunst op Curaçao. De basis van het IBB is een vooropleiding voor jong talent (15-25 jaar). Daarnaast heeft het instituut drie gastateliers: één voor in Nederland gevestigde kunstenaars, één voor internationale kunstenaars en één voor een lokale kunstenaar.  Voor All you can Art werd een Projectinvestering Instellingen toegekend.

website