Into The Great Wide Open

Into The Great Wide Open 2018 Into The Great Wide Open 2018

Het jaarlijkse zomerfestival op Vlieland, Into The Great Wide Open, viert dit jaar haar tiende jubileum. Hiervoor heeft het festival een kunstprogramma ontwikkeld met verschillende kunstwerken, die in opdracht worden gemaakt. In deze editie wordt ‘the wide open’ oftewel ‘de vrije ruimte’ onderzocht. Als progressief festival wil het nieuwe wegen ontsluiten voor alternatieve toekomstvisies.

De werken nemen de vrije ruimte onder de loep. Is deze er nog wel? Waar kunnen we die dan vinden en wat is daar dan te doen? De serie performances, installaties, beelden, stenen, doeken, zeewier, geluiden, wandeltuinen, poëtische reflecties en netwerken zijn grotendeels in opdracht en speciaal voor het festival en het thema ontwikkeld en verkennen samen de grenzen.

Het Mondriaan Fonds kende een Bijdrage Opdrachtgeverschap toe voor de ontwikkeling van nieuw werk van Mischa Daams, Sae Honda, Floris Kaayk en PJ Roggebrand. Ook werd een bijdrage toegekend via het Experimenteerreglement voor de kunstenaarshonoria van Romain Tardy, Nadine Sterk, Lonny van Ryswyck, Floris Kaayk, Mischa Daams, PJ Roggeband, Philip Vermeulen, Castor Bours, Wouter Widdershoven, Mieke Zwamborn en Rutger Emmelkamp.

website

tot stand gekomen met:

gerelateerd