Irina Birger – The Book of Happiness and Sadness

Irina Birger, The Book of Happiness and Sadness, 2019. Uitgeverij: Lecturis Irina Birger, The Book of Happiness and Sadness, 2019. Uitgeverij: Lecturis

Beeldend kunstenaar Irina Birger ontving een Bijdrage Publicaties voor The Book of Happiness and Sadness, een eerste monografie gericht op haar werk van de laatste tien jaar. De publicatie zal verschillende tekeningen bevatten die nog niet eerder zijn getoond, evenals video- en animatiestills. De vormgeving werd verzorgd door Franziska Morlok van Rimini Berlin, Katia Krupennikova schreef het voorwoord. De uitgeverij is Lecturis. De publicatie wordt gelanceerd bij The American Book Center op zondag 26 mei.

Birger ontving eerder ook een Projectinvestering Kunstenaar voor The Book of Happiness and Sadness, een videowerk gebaseerd op een van haar tekeningendagboeken en haar deelname aan een Ayahuasca-ceremonie in Israël. Terwijl ze door de abstracte tekeningen bladert, vertelt ze over de psychedelische groepservaring. Het verhaal en de patronen in de tekeningen beschrijven menselijke verbintenissen en de betekenis van individualisme versus het belang tot een groep te behoren.

website

tot stand gekomen met:

gerelateerd