ISCP – Jennifer Tee: Ether Plane~Material Plane

Jennifer Tee, Either Plane~Material Plane, Abstraction of a Form, Shape or Presence, 2010, Manifesta 11, Zurich Jennifer Tee, Either Plane~Material Plane, Abstraction of a Form, Shape or Presence, 2010, Manifesta 11, Zurich

Het International Studio & Curatorial Program (ISCP) in New York toont tot en met 8 juni de solotentoonstelling Ether Plane~Material Plane van Jennifer Tee. De tentoonstelling reageert op  hedendaagse politieke veranderingen en de daarbij komende dynamiek. Daarbij maakt Tee gebruik van materialen die beladen zijn met culturele betekenis en symboliek. Het is haar eerste solotentoonstelling in de Verenigde Staten.

In de tentoonstelling komen sculptuur, performance, installatie  en choreografie samen in één ruimte. Centraal staan twee nieuwe displays, ontworpen om de fotografie van Jennifer Tee te verenigen met keramische sculpturen in de vorm van bollen en draaikolken. De met de hand gebreide vloerstukken komen overeen met de sculpturen en doorkruisen de ruimte als basis voor performances.

ISCP ontving voor deze tentoonstelling een Bijdrage Presentatie Buitenland. Bij de tentoonstelling verschijnt een publicatie.

website

tot stand gekomen met:

gerelateerd