Istanbul Biënnale – Melvin Moti, Jennifer Tee en Müge Yilmaz

Melvin Moti, Cosmism, 2015, video, ca. 29 min. Melvin Moti, Cosmism, 2015, video, ca. 29 min.

De Istanbul Foundation for Culture and Arts (İKSV) ontvangt een bijdrage voor deelname van Melvin Moti, Müge Yilmaz en Jennifer Tee aan de Istanbul Biënnale.

Melvin Moti toont zijn al bestaande werk Cosmism (2015) in een tentoonstelling in het Pera Museum. Het werkt bestaat uit een film en een kunstenaarsboek en plaatst de gebeurtenissen van 11 september 2001 in de context van het Kosmisme. Het Kosmisme was een beweging van Russische denkers die eind 19e eeuw occulte en esoterische theorieën combineerden met ruimtewetenschap.

Jennifer Tee laat zowel nieuwe als bestaande werken zien in het recent verbouwde MSFAU Istanbul Museum of Painting and Sculpture. Tee’s werken in Istanbul hebben de tulp als motief. Ze toont een reeks collages gemaakt met geperste tulpenbloemblaadjes. Ook heeft ze voor deze locatie een gebreid vloerstuk ontwikkeld en een performance.

Müge Yilmaz maakte de installatie Eleven Suns voor het MSFAU Istanbul Museum of Painting and Sculpture. Het werk brengt grot-, tempel- en heiligdom-iconografie uit het verleden samen met Yılmaz’s eigen tekeningen van hybride plant-mens-dieren en speculatieve toekomstige ruïnes.

De zestiende Istanbul Biënnale met het thema The Seventh Continent vindt plaats van 14 september t/m 10 november 2019. Curator van deze editie is Nicolas Bourriaud. Bourriaud is mede-oprichter van Palais de Tokyo en de huidige directeur van het Montpellier Contemporain (MoCo). The Seventh Continent verwijst naar de impact van het menselijk handelen op de aarde en de enorme hoeveelheid plastic in de Atlantische Oceaan – ook wel het 7e continent genoemd.

Lees hier meer over de pilot internationaal netwerken die dit jaar plaatsvindt tijdens de Istanbul Biënnale.

website

tot stand gekomen met:

gerelateerd