Jap Sam Books – The Last Painting Theory

The Last Painting Theory, een monografie over Franck Bragigand. Uitgever: Jap Sam Books. The Last Painting Theory, een monografie over Franck Bragigand. Uitgever: Jap Sam Books.

Onlangs publiceerde uitgeverij Jap Sam Books The Last Painting Theory, een monografie over het werk van beeldend kunstenaar Franck Bragigand. De publicatie gaat in op zijn oeuvre, artistieke visie en theorie. Naast een beeldessay met een overzicht van zijn werken, gaan auteurs dieper in op de verschillende aspecten uit het werk van de kunstenaar. Bijdragen werden onder meer gedaan door Kie Ellens, Katia Baudin, Jean-Marc Huitorel en Daphne Pappers. Bragigand deed zelf de vormgeving.

Het werk van Bragigand raakt aan aanverwante disciplines als vormgeving, architectuur en interieurarchitectuur. Al ruim twintig jaar legt Bragigand zich toe op het beschilderen van voorwerpen en objecten. Deze periode heeft geresulteerd in een omvangrijk oeuvre verzameld onder de titel ‘de restauratie van het dagelijkse leven’. Het werk van Bragigand wordt grotendeels op locatie vervaardigd en kan enkel op locatie bekeken en bezocht worden. Een belangrijke doel van de publicatie is dan ook de werken te bundelen en aan een groter publiek te presenteren.

Uitgeverij Jap Sam Books ontving voor deze monografie van het Mondriaan Fonds een Bijdrage Publicaties. Het werk van Bragigand is op dit moment te zien in tentoonstellingen in galerie Lumen Travo en het Lloyd Hotel.

website

tot stand gekomen met:

gerelateerd