Je liefhebbende Vincent. Van Goghs mooiste brieven

Brief van Vincent van Gogh aan Theo van Gogh met schets van Zaaier met ondergaande zon Vincent van Gogh (1853 - 1890), Arles, c. 21 november 1888 Brief van Vincent van Gogh aan Theo van Gogh met schets van Zaaier met ondergaande zon Vincent van Gogh (1853 - 1890), Arles, c. 21 november 1888

Vincent van Gogh was niet alleen kunstenaar, maar ook gepassioneerd briefschrijver. Hij schreef meeslepend over alles wat hem bezighield: zijn dromen en teleurstellingen, zijn liefdes, vriendschappen en ruzies, en over het gevecht tegen zijn ziekte. Hij ondertekende zijn brieven met Je liefhebbende Vincent.

Tot en met 10 januari 2021 staan de brieven – die kunstwerken op zich zijn – centraal in de thematentoonstelling ‘Je liefhebbende Vincent’. Van Goghs mooiste brieven in het Van Gogh Museum. De brieven worden vanwege hun kwetsbaarheid slechts zelden getoond en zijn uniek in combinatie met zijn meesterwerken. Je liefhebbende Vincent toont een selectie van ruim 40 brieven naast zijn wereldberoemde schilderijen en tekeningen als De Aardappeleters, De Slaapkamer en De Zaaier.

De tentoonstelling werd mede mogelijk gemaakt door een bijdrage Projectinvestering Instellingen. De Projectinvestering Instellingen is bestemd voor beeldende kunstinstellingen, musea en andere erfgoedinstellingen met een uitzonderlijk eenmalig project.

tot stand gekomen met:

gerelateerd