Jennifer Tee – The Soul in Limbo

Omslag publicatie The Soul in Limbo, ontwerp Richard Niessen, 2015, uitsnede. Omslag publicatie The Soul in Limbo, ontwerp Richard Niessen, 2015, uitsnede.

In het Cobra Museum voor Moderne Kunst is van 24 november 2015 t/m 21 februari 2016 de tentoonstelling The Soul in Limbo te zien, het eerste museale overzicht in Nederland van het werk van Jennifer Tee. Aan de hand van de thema’s ‘Taal’, ‘Choreografie’ en ‘Occult Geometry’ wordt terug gekeken op de ontwikkelingen in haar werk van de afgelopen 10 jaar en worden nieuwe lijnen uitgelegd naar de toekomst van haar werk. Tee ontvangt tevens op 22 november de zesde editie van de Cobra Kunstprijs Amstelveen.

Ter gelegenheid van de tentoonstelling verschijnt de monografie The Soul in Limbo, samengesteld door Jennifer Tee i.s.m. Hilde de Bruijn. Het is een publicatie die volgens Tee haar ‘kunstenaarschap in de breedte in beeld brengt en die door middel van essays het werk verder verdiept en in een breder discours weet te plaatsen’. The Soul in Limbo is ontworpen door Richard Niessen en wordt uitgegeven door Roma Publications. De teksten zijn van Zoë Gray (Senior Curator Wiels, Brussel), Maxine Kopsa (directeur Kunstverein Amsterdam) en Monica Szewczyk (co-curator Documenta 14).

Het Mondriaan Fonds droeg bij aan de publicatie van de monografie via een Bijdrage Publicaties. Deze bijdrage is bestemd voor beeldend kunstenaars en uitgevers voor de productie van bijzondere publicaties over het werk van levende beeldende kunstenaars uit Nederland.

website

tot stand gekomen met:

gerelateerd