Secession Wenen – Manon de Boer

Manon de Boer, An Experiment in Leisure, 2016. © Manon de Boer. Courtesy Jan Mot, Brussels. Manon de Boer, An Experiment in Leisure, 2016. © Manon de Boer. Courtesy Jan Mot, Brussels.

Secession in Wenen toont t/m 28 augustus een solotentoonstelling van Manon de Boer: Giving Time to Time. De tentoonstelling combineert een selectie van bestaand werk met een nieuwe film, gemaakt in opdracht van Secession.

De film, An Experiment in Leisure, richt zich op het werk van de Britse psychoanalyticus Marion Milner. De Boer vroeg verschillende kunstenaars, dansers, acteurs en kunsthistorici te reageren op Milner’s ideeën. Fragmenten van deze gesprekken worden in de film afgewisseld met de stilte van een leeg landschap, dat als achtergrond fungeert. Het nieuwe werk reflecteert De Boer’s groeiende interesse in de condities voor creativiteit. Haar recente projecten handelen over gerelateerde onderwerpen als repetitie, ritme, de perceptie van (eindloze) tijd, (ruimteloze) ruimte en het idee van ‘het hoofd leegmaken’.

 

Naast An Experiment in Leisure (2016) is in de tentoonstelling een kleine selectie films van De Boer te zien, waaronder: Presto, Perfect Sound (2006), Dissonant (2010) en Maud Capturing the Light ‘On a Clear Day’ (2015). De curator is Jeanette Pacher.

Het Mondriaan Fonds kende voor de tentoonstelling en de opdracht voor nieuw werk een Bijdrage Presentatie Buitenland toe aan Secession.

website

tot stand gekomen met:

gerelateerd