Jenny Lindblom – Very Peasant [sic!] stay

Jenny Lindblom, Very peasant [sic!] stay, Künstlerhaus Bethanien, 2014. © Jenny Lindblom Jenny Lindblom, Very peasant [sic!] stay, Künstlerhaus Bethanien, 2014. © Jenny Lindblom

Van 23 oktober t/m 30 november is in het CCA Andratx (Mallorca) een tentoonstelling van beeldend kunstenaar Jenny Lindblom te zien. In deze expositie presenteert zij nieuw werk uit haar doorlopende serie Very peasant [sic!] stay (2013-), die zij begon tijdens haar verblijf in Künstlerhaus Bethanien, één van de vaste buitenlandateliers van het Mondriaan Fonds. Haar serie bestaat uit een verzameling objecten die zij op een associatieve en ad hoc wijze met elkaar in dialoog plaatst.

Jenny Lindblom ontving naast een bijdrage voor haar verblijf in het buitenlandatelier in Berlijn ook een Werkbijdrage Jong Talent. Haar werk zal te zien zijn in de tentoonstelling Prospects & Concepts, die het Mondriaan Fonds jaarlijks organiseert om de zichtbaarheid van beginnende beeldend kunstenaars te vergroten. De derde editie zal plaatsvinden in februari 2015 in de Van Nelle Fabriek Rotterdam.